تاریخ برگزاری:
شنبه 16 آذر ازساعت 15:30 تا 20
مکان برگزاری:
تقاطع خیابان ولیعصر و خیابان طالقانی -جنب بیمارستان کودکان -دانشکده علمی کاربردی خانه کارگر
بیوگرافی پرفسور سید حسن امین:
حسن امین
حسن امین در سال ١٣٢٧ خورشیدی در محلهی پامنار در شهر تاریخی سبزوار در خاندان امین الشریعه متولد شد. اولین کتابش (دفتر شعرش) را در شانزده سالگی در ١٣۴٣ چاپ کرد. در هفده سالگی در ١٣۴۵ وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. کارشناسی و کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران و دکتری تخصصی حقوق بین الملل را در دانشگاه گلاسکو گذارنید و پس از چهارده سال تدریس در دانشگاههای دولتی اسکاتلند به سمت صاحب کرسی (پروفسور) حقوق در دانشگاه گلاسگو کالیدونیا ارتقا یافت. وی هم چنین پس از اخذ پروانهی وکالت از دادگاههای عالی اسکاتلند، به سمت مدعی العموم موقت شهر گلاسگو منصوب شد.
پروفسور امین، چهل و پنج جلد کتاب و بیش از دویست مقاله به زبانهای فارسی و انگلیسی منتشر کرده، و چهار مجله کلک، ایرانمهر، حافظ و پروین را نیز سردبیری کرده است، اما بیشترین مقالههای او در طول سالهای اخیر در ماهنامه حافظ منتشر شده است.
ماهنامه حافظ
ماهنامه حافظ با مدیریت و سردبیری پروفسور سید حسن امین در ١٣٨٢ پا گرفت و با همکاری چهرههای برجستهی فرهنگ و سیاست، به خدمت فرهنگی پرداخت. دوره سه سالهی حافظ (پنج هزار صفحه در قطع رحلی)، در حقیقت دانشنامهیی ارزنده از فرهنگ ایرانی و ادب فارسی ست که آثار پژوهشی و مقالات ادبی، تاریخی، حقوقی و سیاسی نزدیک به یک هزار نفر از اصحاب قلم و اندیشه و شعر و ادب را در بر دارد.
ماهنامهی حافظ پس از سی و چهار ماه انتشار منظم و بی وقفه،برابر تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات بدون اعلام دلیل، لغو مجوز گردید. بیش از بیت هزار نفر به این لغو امتیاز کتبا اعتراض و از آزادی مطبوعات حمایت کردهاند.
فیلم مستند «ایرانیام، ایران زمین را دوست دارم»، با داستان لغو مجوز ماهنامه حافظ شروع میشود وسپس به طور مستند، ریشه خانوادگی، تعلقات بومی، اهداف و اندیشههای امین را در خصوص ایران و ایرانیان بازتاب میدهد
ماهنامه حافظ پس از لغو مجوز، اکنون به وصرت «نشریه داخلی» فقط برای توزیع میان «دوستداران ماهنامه حافظ» چاپ میشود
تالیف و تصنیف
پروفسور امین، افزون بر نشر ماهنامهی حافظ، چهل و پنج کتاب، به زبانهای فارسی و انگلیسی نوشته و منتشر کرده است. مشهورترین تحقیق حقوق ایران، مشهورترین ترجمهی او از انگلیسی به فارسی تاملات نابهنگام نیچه، مشهورترین ترجمه ای از فارسی به انگلیسی خاطرات و تالمات دکتر محمد مصدق و مشهورترین تصحیح او«شواهدالنبوه» جامی است. تعدادی از تالیفات ایمن عبارتند از :
تاریخ حقوق ایران، بازتاب اسطورهای بودا در ایران و اسلام، دایرهالمعارف خواب و رویا، ادبیات معاصر ایران، کارنامهی غنی : تحولات عصر پهلوی و …
ترجمههای امین
مشهورترین ترجمههای امین از انگلیسی به فارسی یکی از تاملات نابهنگام اثر نیچه فیلسوف معروف آلمانی و مولف «چنین گفت زرتشت» است و دیگری ترجمهی دهها مدخل از دایرهالمعارف معتبر جهان .
معروفترین ترجمهی امین از فارسی به انگلیسی، خاطرات و تالمات نوشته زندهیاد دکتر محمد مصدق پیشوای نهضت ملی ایران است.
یکی دیگر ار ترجمههای پروفسور امین از فارسی به انگلیسی زین العارفین در فقه و سیاست در عصر صفوی است. امین ترجمههای دیگری نیز از عربی به انگلیسی دارد که از جمله بخشی از مشاعر ملاصدرا است.
تصحیح و ویراستاری
پروفسور امین متون فارسی متعددی را تصحیح و چاپ کرده است از جمله : شواهد النبوه، تالیف عبدالرحمن جامی، کلیات فارسی اشعار حاج ملاهادی سبزواری، زین العارفین تالیف سید محمد بی سید قریش سبزواری و سلامان و ابسال در چهارده روایت.
سلامان و ابسال، یک داستان رمزی فلسفی عاشقانه است که از فرهنگ یونانی به حوزهی تمدنی ایران منتقل شده است. اما اصل آن از اساطیر یونان محو شده.
امین در این کتاب، چهارده روایت متفاوت از داستان سلامان و ابسال را از منابع گوناگون در اختیار خواننده میگذارد.
قدیمی ترین روایت سلامان و ابسال که برای نخستین بار در این کتاب ترجمه شده ١٢٠٠ سال به دست یکی از دانش آموختگان جندی شاپور از یونانی به عربی برگردانده شد که این متن را برای نخستین بار امین، فارسی کرده است. وی هم چنین روایتهایی متفاوت از سلامان و ابسال را از ابن سینا، ابن طفیل، جامی و دیگران در این کتاب نقل کرده است.
دایرهالمعارفنگاری
پروفسور امین در تدوین و تالیف چندین دایرهالمعارف همکاری و مشارکت داشته است و از جمله برای دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه جهان اسلام، دایرهالمعارف تشیع مقاله نوشته و هم چنین یکی از مدیران دانشنامهی ایران است.
امین، هم چنین، کتابی با عنوان چهل گفتار از چهل استاد و نیز کتابی دیگر با عنوان چهل گفتار در ایران شناسی و اسلام شناسی ویراسته است.
این کتاب که به عنوان یادبود زنده یاد استاد سیدعلینقی امین منتشر شده است شامل چهل مقاله به قلم چهل نفر از استادان و پژوهشگران ایرانی در زمینهی تاریخ و ادبیات است.
شعر
یکی از ابعاد فرهنگی پروفسور امین، شاعری است و هنر عمدهی او در قصیده سراییست. اولین دفتر شعر او در سال ١٣۴٣ و تازهترین مجموعه شعرش در ١٣٨۵ منتشر شد. ابیات زیر نمونهی شعر اوست:
ایرانیام، ایران زمین را دوست دارم
از مغرب و مشرق، همین را دوست دارم
هر کس بنازد در جهان بر نازنینی
من از جهان این نازنین را دوست دارم
این چهاردیواری مرا خانه است، هر چند
از هند تا دیوار چین را دوست دارم
گوهر فراوان است در خشکی و دریا
اما من این در ثمین را دوست دارم
رباعی زیر نیز اثر اوست :
صبح است و دوباره کار میباید کرد
وز کار، جهان، شکار میباید کرد
چون کار، به عشق یار می باید کرد
در کار خود ابتکار می باید کرد
فیلم مستند “ایرانیام، ایران زمین را دوست دارم”
سینمای مستند، برآیند کنجکاوی شهروند امروزین در مسائل اجتماعی و فرهنگیست و مستند سازی را میتوان توعی روزنامه نگاری کارآگاهانه Invesgative Journalism خواند.
فیلم مستند «ایرانیام، ایران زمین را دوست دارم» به کارگردانی حمیدرضا محسنی، فیلمی پنجاه دقیقهای از زندگیپروفسور سید حسن امین استاد دانشگاههای انگلستان و مدیر مسئول و سردبیر ماهنامهی حافظ است. «ایرانیام، ایران زمین را دوست دارم»، زندگی استادی را که پس از بیست و پنج سال زندگی در آن سوی مرزها به ایران بازگشته است، را از کودکی تا 59 سالگی به تصویر میکشد.
این فیلم فارسی با (زیرنویس انگلیسی)، از جهت هنری یکی از برترین فیلمهای مستند دههی هستاد خورشیدی در سطح ملی و بیم المللی است که نظیرش را تاکنون در ایران کم تر سراغ داریم.
I’m an Iranian and I love Iran
A Documentry: The Life and Works of Prof. S.H.Amin
مرکز: پخش دایرۃالمعارف ایرانشناسی
تهران تقاطع فلسطین و انقلاب – ساختمان مهر – پلاک ۳۱۲- طبقه سوم
کد پستی : ١۴١۶٨
سلام و تاسفمیخورم که چگونه میشود دانشمندانی مجرب در امور حقوقی و سرودن اشتعار که بدرجه ای از اعلا رسیده و خود استاد راهنمای ریاست محمرم جمهور برای اخذ دکرای حقوقی از دانشگاه انگلستان میدانند و میدانیم ، آنقدر خود شیفته اند که دیگران را بروش متنوع و متعدد وادار میکنند که هرچند بار یکبار از وجود مبارکشتان تمجید ، ستایش ، قدردانی و … نمایند .
بدیگران امر میکنند که برایم بزرگداشت بگیرید و ( علیرغم وفات همزمان خواهر مرحومه شان مبادرت به برپائی ) جشن سرور بگیرند تا توسط چابلوسان و متملقین و دون صفتان کادور و دستمال ابریشیمی دریافت کنند .
اجازه میخوهد یکطرفه بقاضی نرفته و مستند به افشاگری و پاسخ استاد حوزه حمید مروجی به توهین آقای پروفسور امین
نویسنده: عباسی کیسمی abbasi.ky@gmail.com – ۱۳٩٠/۵/٢
در پی شبهه افکنی و توهین های جناب پروفسور امین در مجله حافظ به برخی علمای شیعه ، حجت الاسلام و المسلمین حمید مروجی از اساتید حوزه علمیه سبزوار با ارسال نامه ای سرگشاده به ایشان برخی از این شبهات و توهین ها را پاسخ گفته اند
به گزارش سرویس دین و اندیشه بی باک، متن نامه سرگشاده حجت الاسلام مروجی در نشانی های ذیل درج شده است
منبع : http://mohammadinoor.blogsky.com/1390/04/15/post-1220/
نظرات (۱)
http://3pidar.persianblog.ir/post/194
امیدوار است ، مردان و زنان آبرومند و شریفی که توسط مشارالیه بدرجه مالای نادانی و شرماساری ارتقا یافته و طوق بندگی آقای دکتر را انتقالشان از مقام والای پروفسوری و کرسی دانشگاه انگلستان میتواند ایجاد شیهه کند تا مقام والایشان به پیشگاه ملت شریف ایران و بستر حقوقی و قوه مقضائیه پاسخگوی منتهی به رفع ابهام شود ، از این گردونه دور شوند به زندگی معقول و انسان دوستانه ادامه دهند .
خدا کند که چنین نباشد که آنان که با چراغ می آیند ، تا گزیده تر برند کالا و آنان که دانا ترین زیبا تر میتوانند عاققان را آسان تر اغفال کنند و بر گرده هان سوار و دفتر و منزل خود را برابگان و مدعی گونه از کادو ها و چشم روشنی ها و صنایع دستی هنرمندان ( حتی تندیس کار ) به گنچینه ای چالوسانه و تحقر آفرین مدل نماید .
محددا یا آور میشور نامه سرگشاده حجت الاسلام مروجی در نشانی های ذیل درج شده است
منبع : http://mohammadinoor.blogsky.com/1390/04/15/post-1220/
نظرات (۱)
http://3pidar.persianblog.ir/post/194
خودشیفتگی یعنی تنها و تنها دیدن خود و به حساب نیاوردن دیگران که به سرعت باعث پراکنده شدن اطرافیان از دور و بر ما می شود.
شما میتوانید یک و یا همه ۲۰ مورد خود شیفتگی را در مثلا آقای پروفسور ( تمام ) یعنی حسن آقا امین ببینید
بیچاره آن کسانیکه پروانه شمع وجود کم فروغان هستند
۱. خودشیفته ها دوست دارند دیگران را هدایت کنند و به آنان امر ونهی کنند
۲. خودشیفته ها تارک دنیا هستند
۳. مردان به خصوص مردان جوان بیشتر در معرض خودشیفتگی هستند
۴. خودشیفته ها معتاد به کار کردن هستند، ضمن اینکه در کار هم صبر کافی ندارند و به اجبار کار می کنند
۵. خودشیفته ها اغلب دروغ می گویند تا بهتر از دیگران به نظر برسند
۶. خودشیفته ها به جذابیت ظاهری و لباس پوشیدن خیلی اهمیت می دهند
۷. خودشیفته ها بیشتر از دیگران تمایل به بد و بیراه گفتن دارند
۸. خودشیفته ها صبر می کنند تا حرف دیگران تمام شود و بعد خودشان شروع به حرف زدن می کنند
۹. خودشیفته ها نیازها و خواسته های خودشان را نسبت به دیگران در اولویت قرار می دهند
۱۰. خودشیفته ها به روابط کوتاه مدت بیشتر علاقه دارند
۱۱. خودشیفته ها در روابط با دیگران آنها را فریب می دهند
۱۲. خودشیفته ها نسبت به آزار دیگران احساس پشیمانی نمی کنند
۱۳. دیگران تمایل زیادی به قطع رابطه با خودشیفته ها دارند
۱۴. خودشیفته ها از انتقاد بیزار هستند
۱۵. خودشیفته ها وقتی دست رد دیگران به سینه شان می خورد، تمایل به تنبیه آنها دارند
۱۶. خودشیفته ها با کم ارزش جلوه دادن دیگران در پی جلب تحسین برای خود هستند
۱۷. نزدیکترین افراد به خودشیفته ها معمولا همزمان هم به آنها عشق می ورزند و هم آنها را نادیده می گیرند
۱۸. خودشیفته ها تظاهر می کنند که از جنس مخالف خوششان نمی آید
۱۹. خودشیفته ها در حرف هایشان نام دیگران را از قلم می اندازند تا خود مهمتر به نظر آیند
۲۰. خودشیفته ها بیش از حد درباره خانواده ایده آل لاف می زنند، در حالیکه خودشان می دانند چنین خانواده ای ندارند